Megszűnt a gyűlölet

Egy lány eredményei a Narconon drogrehabilitációs programról.

14 évesen indultam el a lejtőn úgy, hogy elkezdtem hétvégénként “szórakozni”. Nem volt nehéz, mindig bulizós emberek vettek körül.

Egy idő után elkezdtem hanyagolni az embereket, nem akartam ismerkedni, folyton rossz volt a kedvem.

Ez időben kezembe jutott az első füves cigi… 17 éves koromra elképzelhetetlen mennyire pesszimista lettem, úgy éreztem, hogy utálom az embereket. Főiskolára úgy mentem, hogy kerültem a drogosokat, persze az otthoni barátok megmaradtak, velük együtt a fű is.

Az utolsó lökés a kábítószerek felé egy csúnya szakítás volt. Ezután semmilyen drogra nem mondtam nemet.

A szüleim nem tudtak rajtam segíteni, hisz nem ismerik a kábítószert és nem ismerték a problémáim valódi gyökerét sem.

Addigra dühkitöréseim voltak, hol üvöltöttem, hol sírtam, és ezért sokszor őket hibáztattam. Szinte teljesen tönkre tettem őket és magamat.

Tavaly nyáron egy cégvezető tréningen vettem részt, és ezen az úton elindulva találkoztam a Narcononnal.

Szüleim támogattak a döntésemben annak ellenére, hogy nem ismerték a Narconont. Lehetővé tették, hogy elkezdjem a programot, és elvittek Garábra az Új Élet Központba.

Az elvonás 4. napján elszállt az a gyűlölködés, amit a drogokkal évekig nem tudtam elnyomni.

A következő lépésen olyan technikát adtak a kezembe, amelynek segítségével jobban tudok kommunikálni. Anyám azt mondta, hogy én az utóbbi 10 évben nem beszéltem magamról ennyit. Mármint az érzéseimről és gondolataimról. Már nincsenek köztünk tabuk, nincsenek titkaim előtte, úgy érzem, egyre közelebb kerülünk egymáshoz a szüleimmel.

Miután lezártam a méregtelenítőt, úgy éreztem, újjá születtem. Úgy éreztem, nem vagyok többé a kábítószerek hatása alatt. Azt gondolom, hogy az az ember, aki akkor beköltözött a Narcononba, az már soha többé nem leszek.

Ma már tudom, nem is én voltam, hanem a drog. Teljesen más szemmel nézem a környezetem és az életem. Nem vagyok már pesszimista és látom a jó dolgokat, még ha azok egészen kicsik is.

Azelőtt utáltam az időseket, mert feledékenyek, vagy máshogy látják a világot. Elítéltem és lenéztem a nálam fiatalabb generációt. Mára életre szóló barátságot kötöttem egy 72 éves emberrel és a 17 éves szobatársammal.

Rengeteg dolog van még, ami jó érzéssel tölt el. Megszerettem az olvasást, utoljára a Robinson Crusoe-t olvastam 11 évesen, érdeklődőbb és segítőkészebb lettem.

És ezt a Narconon dolgozóinak köszönhetem és annak az 5 csodás embernek, aki a nap 24 órájában foglalkozik velünk ott Garábon.

És köszönöm a szüleimnek, hogy adtak nekem még egy esélyt, és ne féltsenek, mert erősebb lettem és a régi énem már nem én vagyok.

SZERZŐ

Márton Péter

Social Media Director

NARCONON GARÁB

DROGFELVILÁGOSÍTÁS ÉS REHABILITÁCIÓ