A függők miért hazudnak és manipulálnak?

A szülők sok esetben értetlenül állnak azelőtt a szituáció előtt, hogy ők mindent megtennének azért, hogy gyermekük ne használjon drogokat, de ő hátat fordít nekik.

MIÉRT CSINÁLJÁK EZT?

A függők miért nem ismerik fel, hogy családjuk a javulást akarja és segíteni szeretnének? Miért hazudnak a drog- és alkohol használatukról, és azokról a problémákról, amiket a drogok okoznak? Miért találnak ki történeteket rablásokról és elveszített munkáról azért, hogy pénzt szerezzenek? Miért hazudnak száz más dologról, és befolyásolják a családjukat azért, hogy ne beszéljék le őket a droghasználatról vagy ivásról?

Gondoljon erre ilyen módon:

a drog utáni vágy megőrjíti őket. Amikor beüt a sóvárgás, ez annyira elárasztja őket, hogy minden más dolog — mint szerelem, igazság, és becsület — háttérbe szorul. A drogok megszerzése olyan létfontosságúnak tűnik, mint a lélegzés, vagy a hosszú ideig tartó éhezés után az evés. Semmilyen más gondolat nem létezhet a világukban.

Egy nő úgy írta le a drogok iránti szükség nyomasztó érzését, mint ami szó szerint megőrjíti.

Ez a kegyetlen valóság, és ez az, amivel a családoknak évekbe kerül megbirkózni. Néhány család sose birkózik meg vele. De minden nappal, amikor egy szülő nem ismeri fel, hogy hazudnak neki és manipulálják, a függőség növekszik és fennmarad a drog befolyása.

Egy függő — akár kábítószertől, akár alkoholtól — már nem képes jó döntést hozni az életével kapcsolatosan sem. Ilyenkor mindig a hozzátartozónak vagy egy segítő szándékú személynek kell ezt megtenni helyette.

SZERZŐ

Márton Péter

Social Media Director

NARCONON GARÁB

DROGFELVILÁGOSÍTÁS ÉS REHABILITÁCIÓ