LEGFRISSEBB

Márton PéterDrogokról
2017. június 28.

Mikortól függő valaki?

A szakirodalom szerint akkortól függő valaki, ha már elveszítette a kontrollt a szenvedélye felett, illetve ha ez a szenvedély (legyen az kémiai szer vagy valamilyen szokás) több problémát okoz annál, mint amennyit megold.

tovább...

AZ ÉLETEMET SZEREZTEM VISSZA!

A program előtt arról szólt az életem, hogy honnan lesz drog, honnan lesz pénz, hol találom meg a dílert. Mindig megoldottam, de már nagyon nem szerettem így élni. Már csak azért csináltam, hogy ne legyek rosszul, meg persze az érzésért.

tovább...

Megszűnt a gyűlölet

14 évesen indultam el a lejtőn úgy, hogy elkezdtem hétvégénként “szórakozni”. Nem volt nehéz, mindig bulizós emberek vettek körül. Egy idő után elkezdtem hanyagolni az embereket, nem akartam ismerkedni, folyton rossz volt a kedvem. Ez időben kezembe jutott az első füves cigi…

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. június 14.

Gyógyszeres drogrehabilitáció alternatívái

Az nem új elképzelés — amint arra rámutatott egy nemrég megjelent Washington Post cikk —, hogy egy drogtól való függőséget úgy kezelnek, hogy helyette egy másikat adnak az embernek. Az 1800-as évek végén és a 20.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 24.

Tanácsok egy sikeres segítségadáshoz

Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szerettünk a drogok csapdájában vergődik. Amikor az ember híreket vár a kórházból, hogy jobban van-e a hozzátartozója, és hogy mekkora az esély a felépülésre…

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 22.

Miért használnak az emberek drogokat a szórakozáshoz?

Miért kapcsolódtak össze a drogok a szórakozással? A régi időkben, amikor az emberek törzsekben éltek, időnként a nagyobb események után—mint amilyen például egy sikeres vadászat volt—, ünnepet ültek.

tovább...

Márton PéterDrug Rehab
2017. május 21.

Fiatalok lázadása a drogok ellen—a Straight Edge mozgalom!

Mi lenne, ha valaki nem úgy lenne menő arc, hogy drogot fogyaszt? Mi lenne, ha az lenne a menő, ha nem fogyaszt drogokat? Ha tiszta vagy, akkor menőnek számítasz, és ha drogos vagy, akkor vesztesnek? Lehetséges ez? Igen! Lássuk, milyen az, amikor mindez megvalósul.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 16.

Könnyű és kemény drogok - egy kicsit máshonnan nézve

Ha valaki is kicsit közel került az értékesítés területéhez, akkor tudhatja, hogy az eladást lépcsőzetesen kell felépíteni. Lehet ez mosópor vagy műszaki cikk. Először egy ingyenes termék kóstoltatás, aztán egy kicsit drágább de kisebb kiszerelésű, majd jöhetnek a nagy egység- és utántöltő csomagok.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 15.

Drogok? Mik azok?

Mielőtt drogokról beszélhetnénk, tudnunk kell, hogy mik azok. Ennek nézünk ma röviden utána. Tehát induljon a drognyomozás! A drog szó a német trocken szóból származik, amely azt jelenti, hogy száraz.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 1.

Az alkohollal kapcsolatos halálozási szám majdnem egymillióra nőtt csupán néhány év alatt

Minden évben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy átfogó jelentést ad ki az alkohol okozta károkról. Kiszámolják a halálozási számot és az elvesztett életminőséget, amit a túlzott alkoholfogyasztás, illetve a szennyezett vagy veszélyes házi készítésű szeszes italok okoznak.

tovább...