LEGFRISSEBB

Márton PéterRehabilitáció
2017. június 14.

Gyógyszeres drogrehabilitáció alternatívái

Az nem új elképzelés — amint arra rámutatott egy nemrég megjelent Washington Post cikk —, hogy egy drogtól való függőséget úgy kezelnek, hogy helyette egy másikat adnak az embernek. Az 1800-as évek végén és a 20.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 24.

Tanácsok egy sikeres segítségadáshoz

Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szerettünk a drogok csapdájában vergődik. Amikor az ember híreket vár a kórházból, hogy jobban van-e a hozzátartozója, és hogy mekkora az esély a felépülésre…

tovább...

Márton PéterDrug Rehab
2017. május 21.

Fiatalok lázadása a drogok ellen—a Straight Edge mozgalom!

Mi lenne, ha valaki nem úgy lenne menő arc, hogy drogot fogyaszt? Mi lenne, ha az lenne a menő, ha nem fogyaszt drogokat? Ha tiszta vagy, akkor menőnek számítasz, és ha drogos vagy, akkor vesztesnek? Lehetséges ez? Igen! Lássuk, milyen az, amikor mindez megvalósul.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 16.

Könnyű és kemény drogok - egy kicsit máshonnan nézve

Ha valaki is kicsit közel került az értékesítés területéhez, akkor tudhatja, hogy az eladást lépcsőzetesen kell felépíteni. Lehet ez mosópor vagy műszaki cikk. Először egy ingyenes termék kóstoltatás, aztán egy kicsit drágább de kisebb kiszerelésű, majd jöhetnek a nagy egység- és utántöltő csomagok.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 15.

Drogok? Mik azok?

Mielőtt drogokról beszélhetnénk, tudnunk kell, hogy mik azok. Ennek nézünk ma röviden utána. Tehát induljon a drognyomozás! A drog szó a német trocken szóból származik, amely azt jelenti, hogy száraz.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. május 1.

Az alkohollal kapcsolatos halálozási szám majdnem egymillióra nőtt csupán néhány év alatt

Minden évben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy átfogó jelentést ad ki az alkohol okozta károkról. Kiszámolják a halálozási számot és az elvesztett életminőséget, amit a túlzott alkoholfogyasztás, illetve a szennyezett vagy veszélyes házi készítésű szeszes italok okoznak.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. április 26.

A függők miért hazudnak és manipulálnak?

A szülők sok esetben értetlenül állnak azelőtt a szituáció előtt, hogy ők mindent megtennének azért, hogy gyermekük ne használjon drogokat, de ő hátat fordít nekik.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. április 25.

Bárki válhat drogfüggővé?

Sokan úgy gondolják, hogy a drogfüggőség valami olyan dolog, ami egyik napról a másikra történik meg. Valójában semmi más nem áll távolabb az igazságtól mint ez az elképzelés.

tovább...

Márton PéterRehabilitáció
2017. április 20.

Szempontok az ideális drogrehabilitációs program kiválasztásához

A függőség bármelyik pillanatban akár halálos is lehet, így a függőségből való kigyógyulásnak hatékonynak kell lennie, hogy megmentse az egyént. A függőségnek CSAKIS három kimenetele lehetséges: a teljes testi-szellemi leépülés, börtön vagy halál.

tovább...

Úgy gondolom még annál is jobb állapotba kerültem, mint amikor még nem drogoztam

Először is nagyon boldog vagyok, hogy végigcsináltam a programot, sokkal erősebb vagyok, mint valaha. Úgy gondolom még annál is jobb állapotba kerültem, mint amikor még nem drogoztam. Én 5 éve marihuánafüggő voltam, amikor a programra eljöttem édesapám noszogatására.

tovább...